logo without text

OVpay: het nieuwe in- en uitchecken in het OV

Check in en uit met je betaalpas, creditcard of mobiel. In de bus, tram, metro en trein.

Hoe het werkt

Eigenlijk precies hetzelfde als met je OV-chipkaart! Je hoeft je nergens aan te melden. Je houdt je pas of mobiel gewoon tegen de kaartlezer en je bent ingecheckt. Let wel op dat je altijd op dezelfde manier weer uitcheckt zodat je het juiste bedrag betaalt. Dus niet inchecken met je mobiel en uitchecken met een smartwatch of creditcard bijvoorbeeld. 

Aan het eind van de dag schrijven we de reiskosten automatisch van je rekening af. Onze afschrijvingen beginnen met NLOV.

Wil je je reizen terugzien? Dat kan in het OVpay reisoverzicht of de OVpay app

Voordat je in- en uitcheckt

  • Zet contactloos betalen aan. 
  • Zorg voor genoeg geld op je rekening of creditcard. 
  • Check je met een pas in, haal 'm dan helemaal uit je portemonnee. Zo herkent de kaartlezer de juiste pas en betaal jij het juiste bedrag voor je reis.

Goed om te weten

  • Je kiest zelf of je OVpay wil gebruiken. Je kunt ook nog steeds in- en uitchecken met je OV-chipkaart, e-ticket of los kaartje.
  • Op dit moment reis je met OVpay alleen nog zonder abonnement en in de 2e klas. Misschien kun je jouw kortingsproduct al wel op je betaalpas zetten. Kijk op de website van de vervoerder waar jij je korting hebt. Daar vind je de nieuwste informatie.
  • Kinderen kunnen in- en uitchecken met OVpay als zij een eigen betaalpas hebben. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis.