Nieuwe student

Met het studentenreisproduct reis je gratis of met korting met het openbaar vervoer van en naar je opleiding. Het recht op je studentenreisproduct vraag je aan bij DUO. Je persoonlijke OV-chipkaart vraag je op deze site aan. Je koppelt je studentenreisproduct aan je kaart via studentenreisproduct.nl. Nadat je het studentenreisproduct hebt opgehaald bij een ophaalautomaat ben je klaar om te reizen.

In een aantal stappen ben je klaar om te reizen met het openbaar vervoer:

1. Vraag het studentenreisproduct aan bij DUO

Vraag het studentenreisproduct aan via DUO.nl als student MBO (nieuw venster) of als student HBO of universiteit (nieuw venster).

Tip: zit je op het mbo en ben je jonger dan 18? Dan kun je recht hebben op het studentenreisproduct. Je kunt nu alvast een aantal zaken regelen. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl (nieuw venster) of download de folder (pdf).

2. Vraag een persoonlijke OV-chipkaart aan

Heb je nog geen OV-chipkaart? Vraag er dan een aan via deze website. De kaart kost € 7,50 en je betaalt via iDEAL. Je hebt een digitale foto nodig van jezelf.

Heb je al een persoonlijke OV-chipkaart? Dan kun je die gebruiken om je studentenreisproduct aan te koppelen.

3. Koppel het studentenreisproduct aan je OV-chipkaart

Je koppelt je studentenreisproduct aan je OV-chipkaart via studentenreisproduct.nl. Nadat je hebt gekoppeld, staat je studentenreisproduct klaar op de ophaalautomaat.

4. Haal het studentenreisproduct op bij een ophaalautomaat

Na het koppelen haal je het studentenreisproduct op bij een automaat. Dit kan vanaf de 15e van de maand voordat je recht op studiefinanciering ingaat. Vanaf dan gaat je week- of weekendabonnement in. In Mijn DUO (nieuw venster) lees je wanneer dat is. Je kunt reizen met je studentenreisproduct vanaf het moment dat je studiefinanciering ingaat.

    Zoek een ophaalautomaat bij jou in de buurt en haal je studentenreisproduct op. 

    Als je alle stappen hebt gezet ben je klaar om te reizen met je studentenreisproduct. Als je instapt, check je in. Als je uitstapt, check je uit.