Welke kaart past bij u

Ontdek de voordelen van verschillende OV-chipkaarten en kies een kaart die het best past bij uw reisgedrag.

Persoonlijke OV-chipkaart

Als u vaak met het openbaar vervoer reist, dan is de persoonlijke OV-chipkaart handig. U kunt er verschillende reisproducten tegelijk op zetten en ook gebruikmaken van abonnementen en leeftijdskorting. Alles op één kaart.

Meer informatie over de persoonlijke OV-chipkaart
Persoonlijke OV-chipkaart aanvragen 

Anonieme OV-chipkaart

De anonieme kaart is niet aan een persoon verbonden. U kunt dus geen abonnementen op de kaart zetten. De anonieme kaart kunt u wel met meer mensen gebruiken, alleen niet tegelijkertijd. Erg handig voor een gezin.

Meer informatie over de anonieme OV-chipkaart
Vind een verkooppunt voor een anonieme OV-chipkaart bij u in de buurt

Eenmalige chipkaart

Bij een aantal vervoerders kunt u straks nog éénmalige chipkaarten kopen. Hiermee bent u meestal duurder uit. Informeer daarover bij uw vervoerder.

Misschien heeft u al wel een OV-chipkaart

Het kan best zijn dat u al een OV-chipkaart heeft. Zo zijn de meeste abonnementen en kortingskaarten van NS ook bruikbaar als OV-chipkaart. U hoeft er dan dus niet eentje aan te vragen. Kijk op uw NS-kaart of het OV-chipkaart-logo erop staat.

Zakelijke OV-chipkaart

De zakelijke OV-chipkaart wordt aangeboden door bedrijvenkaartaanbieders aan medewerkers van bedrijven. Heeft u een zakelijke OV-chipkaart en heeft u vragen? Neem dan contact op met uw bedrijvenkaartaanbieder. De contactgegevens vindt u op de voorkant van uw kaart. 
Bent u geïnteresseerd in een zakelijke OV-chipkaart voor uw organisatie? Neem dan contact op met één van de bedrijvenkaartaanbieders. Kijk hier voor een overzicht van alle aanbieders van zakelijke OV-chipkaarten.