Wanneer schrijven jullie een bedrag voor automatisch opladen van mijn rekening?

Maak je gebruik van automatisch opladen? Je kaart wordt dan automatisch opgeladen als je niet genoeg saldo hebt om het instaptarief of de ritprijs te betalen. Je kaart wordt direct opgeladen met het bedrag dat je hebt gekozen (€ 10, € 20 of € 50). Dit bedrag schieten wij voor. Het geld wordt daarna binnen 15 dagen van je rekening afgeschreven.

Op je bankafschrift kun je zien op welke datum het bedrag op je OV-chipkaart is geladen. Deze oplaaddatum kun je vergelijken met je reisgegevens. Dit kun je doen bij Mijn OV-reishistorie. Daar kun je zien wat er met het automatisch opgeladen saldo is gebeurd.

Op het afschrift staat ook nog een andere datum: de afschrijfdatum. Dit is de datum waarop wij het bedrag van je rekening hebben afgeschreven.

Voorbeeld (digitaal) bankafschrift


Meerdere keren opgeladen

Er zit dus een aantal dagen tussen het bijstorten van saldo op je kaart en de afschrijving van je rekening. Het kan zijn dat de kaart ondertussen meerdere keren automatisch is opgeladen. De kaart kan ook twee keer achter elkaar automatisch worden opgeladen. Dit kan voorkomen als je een oplaadbedrag van € 10 hebt en reist bij NS. Dit gebeurt dan om het instaptarief van € 20 te kunnen afboeken. Lees meer over het instaptarief.

Check-uit gemist

Je kaart kan ook eerder opgeladen zijn dan je verwacht had, doordat je een check-uit hebt gemist. Je betaalt dan te veel voor je reis. Je kunt het te veel betaalde saldo terugvragen. Lees hoe je het te veel betaalde saldo terugvraagt.

Klopt er iets niet?

Denk je dat er iets niet klopt? Controleer dan eerst het 16-cijferige OV-chipkaartnummer op je bankafschrift. Is dit niet het nummer van je kaart? Of heb je niet gereisd op de oplaaddatum? Stuur ons dan een kopie of printscreen van je bankafschrift. Dan kunnen wij voor je uitzoeken wat er is misgegaan.