Ik ben 65 jaar of ouder of word binnenkort 65 jaar. Wat moet ik doen om met korting te kunnen reizen?

Om met korting te reizen heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Je kunt dan gebruikmaken van leeftijdskorting als je op saldo reist. Of je kunt gebruikmaken van reisproducten of abonnementen die je korting geven.

Reizen op saldo met korting

Op je persoonlijke OV-chipkaart staat je geboortedatum. De kaart weet dus dat je recht hebt op leeftijdskorting. Hierdoor wordt automatisch minder afgeschreven van je saldo bij het uitchecken. Je hoeft hier niets voor te doen.

NB: Deze automatische leeftijdskorting geldt niet bij NS. Kijk op www.ns.nl voor kortingsabonnementen. Bij Arriva geldt de leeftijdskorting wel voor de bus, maar niet voor de trein. Kijk op www.arriva.nl voor kortingsabonnementen voor de trein.

Reizen op kortingsproduct

Je kunt kortingsproducten kopen, zoals ‘Altijd voordeel’ of ‘Dal voordeel’. Vraag je vervoerder naar de mogelijkheden.

Bij veel producten geldt dat je 65 jaar of ouder moet zijn op het moment dat je een kortingsproduct koopt. Als je binnenkort 65 wordt, raden wij je aan om het product na je verjaardag aan te schaffen. Anders krijg je de korting niet. Als je het product al op je kaart hebt staan, kun je dit bij een balie van je vervoerder om laten zetten.