Hoe werkt automatisch opladen?

Wil je altijd genoeg saldo? Dit kan met automatisch opladen. Als je niet genoeg saldo hebt voor het instaptarief of de ritprijs, wordt automatisch een bedrag op je kaart geladen. Dit wordt vervolgens afgeschreven van je rekening. Zo hoef je nooit meer in de rij te staan voor een balie of automaat om je kaart op te laden.

Automatisch opladen is alleen mogelijk op een persoonlijke OV-chipkaart. Je kunt kiezen uit een oplaadbedrag van € 10, € 20 of € 50.

Wanneer wordt de kaart opgeladen?

Je kaart wordt automatisch opgeladen bij het in- of uitchecken. Dit gebeurt als je niet genoeg saldo hebt om het instaptarief of de ritprijs te betalen. Je kaart wordt dan direct opgeladen met het door jou gekozen bedrag. Je kunt dus gewoon inchecken als er weinig of geen saldo op je kaart staat. Zodra je de kaart bij een paaltje of poortje houdt, wordt het saldo opgeladen.

Het bedrag waarmee de kaart wordt opgeladen schieten wij aan je voor. Is de rit goedkoper dan het bedrag waarmee je kaart is opgeladen? Dan wordt het resterende saldo op je kaart gezet. Binnen 15 dagen wordt het oplaadbedrag van je rekening afgeschreven.

Aanvragen

Heb je al een persoonlijke OV-chipkaart? Vraag automatisch opladen dan online aan. Daarna ga je langs een ophaalautomaat om automatisch opladen op je kaart te zetten. Vind een ophaalautomaat bij je in de buurt.

Vraag je automatisch opladen tegelijk met een persoonlijke OV-chipkaart aan? Dan werkt automatisch opladen al op je kaart. Na ontvangst kun je meteen reizen met je kaart.

Zie ook

Steffie legt automatisch opladen stap voor stap uit

Wanneer worden bedragen van mijn bankrekening afgeschreven?