Veiligheid

Wij vinden het heel belangrijk dat jouw gegevens en die van andere kaarthouders zeer zorgvuldig worden verwerkt en beveiligd. Daar doen wij ons uiterste best voor. Je kunt hier zelf ook actief aan bijdragen.

Houd inloggegevens voor jezelf

Geef je gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn OV-chip niet aan apps, andere websites of andere personen. Je loopt dan het risico dat anderen niet zorgvuldig omgaan met je gegevens. Geef je je gebruikersnaam en wachtwoord wel aan andere personen? Dan kunnen anderen bij al je persoonlijke gegevens. Zoals je naam, adres en bankrekeningnummer. Deze gegevens kunnen dan worden gebruikt voor andere doeleinden (denk aan commerciële doeleinden) of je gegevens kunnen worden gewijzigd. Wij raden je aan je inloggegevens te wijzigen, zodat anderen geen toegang hebben tot je account.

Gebruik verschillende wachtwoorden en gebruikersnamen

Wij raden je aan om op verschillende sites andere combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden te gebruiken. Op deze manier voorkom je dat derden met dezelfde combinatie toegang hebben tot je accounts.

Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur waarmee je ov-chipkaart.nl bezoekt

  • Zorg dat de geïnstalleerde software op de apparatuur, zoals computer, tablet en/ of smartphone, waarmee je www.ov-chipkaart.nl bezoekt, is voorzien van nieuwe (beveiligings)versies. Geïnstalleerde software is bijvoorbeeld het besturingssysteem en beveiligingsprogramma’s, zoals virusscanner en firewall.
  • Deze website ondersteunt de volgende browsers: Internet Explorer (versie 11.0 en hoger), Firefox (versie 28.0 en hoger), Google Chrome (versie 24.0 en hoger), Microsoft Edge (versie 13.0 en hoger) en Safari (versie 9.0 en hoger).
  • Installeer geen verboden software.
  • Log altijd uit als je klaar bent met het regelen van je zaken op www.ov-chipkaart.nl.

Uiteraard vinden wij het ook belangrijk dat onze eigen computersystemen veilig zijn. Elke dag werken specialisten aan het verbeteren van de systemen en processen. Vind je kwetsbaarheden in onze systemen of OV-chipkaart? Dan werken we graag samen met jou aan een oplossing. Lees meer over ons responsible disclosure beleid.