Hoe werkt online saldo bestellen?

Saldo kopen gaat in twee stappen: bestel het saldo via internet en zet de bestelling op je kaart bij een ophaalautomaat. 

Bestellen en ophalen

Je kunt nu eenvoudig saldo kopen in de webwinkel van de OV-chipkaart. Je bestelt online en betaalt met iDEAL. Je plaatst je bestelling op je OV-chipkaart bij een ophaalautomaat. Dat kun je doen als het jou goed uitkomt. Zoek een ophaalautomaat bij jou in de buurt.  

Je kunt saldo bestellen voor je eigen OV-chipkaart of voor de OV-chipkaart van een familielid of vriend. Je kunt voor zowel persoonlijke als anonieme OV-chipkaarten online saldo bestellen.

Inzicht in bestellingen

Je kunt je bestelling makkelijk online volgen. En als je je bedenkt, kun je je bestelling online annuleren. Als je een Mijn OV-chipkaartaccount hebt, kun je bij Kaartinformatie je bestellingen zien.

Saldo bestellen zonder account

Saldo bestellen kan ook zonder een Mijn OV-chipkaartaccount. Vul dan het kaartnummer in van de kaart waarvoor je een bestelling plaatst.

Bestel saldo

Zie ook

Download de instructiefolders voor meer uitleg over het ophalen van een bestelling:instructiefolder type 1 (pdf), instructiefolder type 2 (pdf).