Uitleg over automatisch opladen wijzigen of stopzetten

Wil je je OV-chipkaart automatisch opladen met een hoger of juist een lager bedrag? Je kunt het oplaadbedrag eenvoudig online aanpassen. Je kunt ook het rekeningnummer waarvan wij incasseren wijzigen. Wil je geen gebruik meer maken van automatisch opladen? Online geef je eenvoudig door dat je wilt stoppen.

Wijzig je het bedrag of zet je automatisch opladen stop? Je doet dit in twee eenvoudige stappen:

1.Geef je wijziging online door;

2.Activeer je wijziging bij een ophaalautomaat.

Vanaf nu laadt je kaart automatisch op met het nieuwe bedrag per keer. Of automatisch opladen werkt niet meer op je kaart (als je automatisch opladen hebt stopgezet). Wijzig je alleen het rekeningnummer? Dan hoef je niet meer naar een ophaalautomaat.

Bedrag automatisch opladen online wijzigen

Log in om je bedrag per keer te wijzigen. Kies de kaart waarvoor je het bedrag wilt wijzigen en kies het gewenste oplaadbedrag per keer. Je bevestigt het nieuwe bedrag met een iDEAL-betaling van € 0,01. Zo controleren wij of het rekeningnummer juist is. En geef je een eenmalige machtiging af voor het incasseren van de bedragen. Nadat je de wijziging hebt doorgegeven, ga je met je OV-chipkaart naar een ophaalautomaat. Stop je kaart in de ophaalautomaat en kies ‘ophalen bestellingen’. Je wijzigt daarmee het oplaadbedrag op je kaart. Vanaf nu wordt je kaart opgeladen met het nieuwe oplaadbedrag per keer.

Wijzig oplaadbedrag per keer

Rekeningnummer automatisch opladen online wijzigen

Log in om de rekening waarvan de oplaadbedragen worden afgeschreven te wijzigen. Kies de kaart waarvoor je het rekeningnummer wilt wijzigen. Je bevestigt met een iDEAL-betaling van € 0,01. Zo controleren wij of het rekeningnummer juist is. En geef je een eenmalige machtiging af voor het incasseren van de bedragen. Na deze bevestiging schrijven wij de bedragen van dit rekeningnummer af.

Wijzig rekeningnummer automatisch opladen

Automatisch opladen stopzetten

Log in om door te geven dat je automatisch opladen wilt stopzetten. Kies de kaart waarvoor je dit wilt doen en kies voor ‘Automatisch opladen stopzetten’. Nadat je de wijziging hebt doorgegeven, ga je met je OV-chipkaart naar een ophaalautomaat. Stop je kaart in de ophaalautomaat en kies ‘ophalen bestellingen’. Daarmee wordt automatisch opladen op je kaart stopgezet. Je kunt dit doen tot drie maanden na het online doorgeven dat je automatisch opladen wilt stopzetten.

Automatisch opladen stopzetten

Automatisch opladen wijzigen of stopzetten per formulier

Je kunt automatisch opladen ook via een formulier wijzigen of stopzetten. Download het Wijzigingsformulier automatisch opladen (pdf) en stuur het naar ons op. Je ontvangt binnen twee weken een bevestiging.