Welke kaart past bij jou?

Ontdek de voordelen van verschillende OV-chipkaarten en kies een kaart die het best past bij jouw reisgedrag.

Persoonlijke OV-chipkaart

Als je vaak met het openbaar vervoer reist, dan is de persoonlijke OV-chipkaart handig. Je kunt er verschillende reisproducten tegelijk op zetten en ook gebruikmaken van abonnementen en leeftijdskorting. Alles op één kaart.

Meer informatie over de persoonlijke OV-chipkaart
Persoonlijke OV-chipkaart aanvragen 

Anonieme OV-chipkaart

De anonieme kaart is niet aan een persoon verbonden. Je kunt dus geen abonnementen op de kaart zetten. De anonieme kaart kun je wel met meer mensen gebruiken, maar je kunt er dan niet allemaal tegelijkertijd mee reizen. Een anonieme OV-chipkaart is erg handig voor een gezin.

Meer informatie over de anonieme OV-chipkaart
Vind een verkooppunt voor een anonieme OV-chipkaart bij jou in de buurt

Eenmalige chipkaart

Bij een aantal vervoerders kun je straks nog eenmalige chipkaarten kopen. Hiermee ben je meestal duurder uit. Informeer daarover bij je vervoerder.

Misschien heb je al wel een OV-chipkaart

Het kan best zijn dat je al een OV-chipkaart hebt. Zo zijn de meeste abonnementen en kortingskaarten van NS ook bruikbaar als OV-chipkaart. Je hoeft er dan dus niet eentje aan te vragen. Kijk op je NS-kaart of het OV-chipkaart-logo erop staat.

Zakelijke OV-chipkaart

De zakelijke OV-chipkaart wordt aangeboden door bedrijvenkaartaanbieders aan medewerkers van bedrijven. Heb jij een zakelijke OV-chipkaart en heb je hier vragen over? Neem dan contact op met je bedrijvenkaartaanbieder. De contactgegevens vind je op de voorkant van je kaart. 
Ben je geïnteresseerd in een zakelijke OV-chipkaart voor jouw organisatie? Neem dan contact op met een van de bedrijvenkaartaanbieders. Kijk hier voor een overzicht van alle aanbieders van zakelijke OV-chipkaarten.