Ruim € 3700 voor Roos Prommenschenckel Foundation

Roos Prommenschenckel ontving 15 maart uit handen van Translink-directeur Arco Groothedde een cheque van 3759 euro voor het werk van haar stichting. De Roos Prommenschenckel Foundation zet zich in voor een beter toegankelijk openbaar vervoer voor mensen met een fysieke beperking. De gift is het resultaat van de actie ‘Jouw geld telt’, waarbij reizigers afgelopen najaar opgeroepen werden om het saldo op hun verlopen OV-chipkaart op te vragen. Daarbij werd ook de keuze geboden om dit restsaldo ten goede te laten komen aan het werk van de Roos Prommenschenckel Foundation.

Roos Prommenschenckel was blij verrast door het bedrag, en daarmee de steun in de rug voor haar werk: “Iedereen die de moeite heeft genomen zijn oude OV-chipkaart voor ons in te sturen, heel erg bedankt! Met dit bedrag kan onze Foundation, die geheel draait op vrijwilligers, de komende tijd zich weer volop inzetten op een betere toegankelijkheid van trein, tram, bus en metro.”


Ook Translink-directeur Groothedde is verheugd over de opbrengst. “Prachtig dat reizigers het belangrijke werk van Roos en haar stichting zo goed weten te waarderen. En mooi om te zien dat het voor veel reizigers een extra stimulans is om nog eens goed in hun keukenla naar oude OV-chipkaarten te zoeken. Want het blijft eeuwig zonde als dat saldo niet teruggevraagd wordt, hetzij voor jezelf, hetzij voor zo’n goed doel als dat van Roos.“