Reizigers geven de OV-chipkaart een hoger rapportcijfer

Reizigers in het stads- en streekvervoer waarderen de OV-chipkaart steeds beter. Reizigers beoordelen het gebruiksgemak van de kaart met een 7,9. Dit is de hoogste score tot nu toe. Een jaar eerder was het nog een 7,5. Dit blijkt uit de resultaten van de OV-Klantenbarometer 2015.

Reizigers geven een 7,7 voor het kopen van een vervoerbewijs, bijvoorbeeld een abonnement, en het laden van saldo op de kaart. Dit is gelijk aan de hoogste score tot nu toe, in 2004 en 2006. Toen konden reizigers ook nog betalen met de strippenkaart.

Goed nieuws

Wij vinden het goed nieuws dat reizigers de verbeteringen waarderen die wij met de vervoerders doorvoeren. Natuurlijk blijven we werken aan nieuwe initiatieven, zoals betalen met een mobiele telefoon en bankpas.

Over het onderzoek

In het najaar van 2015 vulden bijna 90.000 reizigers een enquête in tijdens hun reis met bus, tram, metro, regionale trein en boot. Het onderzoek is uitgevoerd door I&O Research, in opdracht van CROW-KpVV. CROW-KpVV is onderdeel van CROW, kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte.

Meer resultaten

Meer onderzoeksresultaten leest u in de rapportage Landelijke cijfers (nieuw venster).