Poortjes dicht op Utrecht CS vanaf eind maart

Vanaf eind maart zijn alle toegangspoortjes dicht op station Utrecht Centraal. Je kunt dan alleen nog met een OV-chipkaart het station op. NS doet steeds al meer poortjes dicht. Zo kunnen reizigers wennen aan de nieuwe situatie en kunnen eventuele problemen nog worden opgelost. Om het station op te komen, heb je dus een OV-chipkaart nodig. Ook als je even iemand wegbrengt of ophaalt, of iets wilt kopen in één van de winkels.

Hoe kun je het station op?

Je kunt het station gratis op als je een OV-chipkaart hebt en:

  • € 20 saldo op je kaart hebt of € 10 bij een NS-abonnement);
  • een NS-product op je kaart hebt (NS-abonnement, reizen op saldo, of Business Card);
  • binnen 60 minuten na inchecken bij een poortje ook weer uitcheckt.

Als je langer dan 60 minuten ingecheckt blijft, dan betaal je het instaptarief.

Lees meer over persoonlijke of anonieme OV-chipkaart kopen

Niet voldoende saldo?

Heb je niet voldoende saldo op je OV-chipkaart? Dan kun je via de NS-automaat op stations gratis een eenmalig passageproduct op je kaart zetten. Je hebt op die datum dan 60 minuten de tijd vanaf inchecken om ook weer uit te checken op hetzelfde station. Daarna is het passageproduct niet meer geldig.

Poortjes dicht voor veiligheid

NS sluit de poortjes op stations om agressie tegen te gaan. Bijna 60% van de incidenten bij NS wordt veroorzaakt door zwartriiders. Het sluiten van de poortjes helpt om het zwartrijden te verminderen. Dit is al bewezen bij het sluiten van de poortjes in de metro in Rotterdam en Amsterdam.

Lees meer over poortjes dicht op Utrecht CS op de website van NS (nieuw venster)