Strippenkaart weg NH

17 juni 2011
Vanaf 30 juni is het in Noord-Holland niet meer mogelijk om met de strippenkaart te reizen. Reizigers in het openbaar vervoer moeten dan in het bezit zijn van de OV-chipkaart, of een los kaartje in de bus kopen.

Om reizigers te stimuleren om een OV-chipkaart aan te schaffen, biedt de provincie Noord-Holland 20.000 kaarten met korting aan. In plaats van € 7,50 kost de OV-chipkaart bij deze actie € 1,50.

De provincie heeft een OV-chipkaart laten maken met een eigen Noord-Hollands ontwerp, die door Noord-Hollanders besteld kunnen worden tegen een gereduceerde prijs. De kaart is in heel Nederland te gebruiken en moet op naam besteld worden. Doordat het hier gaat om een persoonlijke kaart, biedt het de reizigers de mogelijkheid om bijvoorbeeld met kortingen te kunnen reizen voor kinderen of ouderen of om automatisch saldo op te laden.

De kaart is alleen te bestellen door inwoners van Noord-Hollandse gemeenten waar de strippenkaart op 30  juni verdwijnt. Inwoners van gemeenten waar al langer niet met de strippenkaart gereisd kan worden, kunnen geen gebruik maken van deze actie.

De speciale actiekaart is te bestellen op de website van de provincie Noord-Holland www.noord-holland.nl (nieuw venster) of via de site van Connexxion www.connexxion.nl (nieuw venster). U kunt ook een aanvraagformulier bij de balies van de gemeentehuizen halen. Inwoners moeten er echter wel snel bij zijn, want de voorraad is beperkt.