OV-chipkaart regio Amsterdam

28 april 2010
Vanaf 3 juni reist u in de regio Amsterdam met de OV-chipkaart.

Vanaf donderdag 3 juni kunt u in de regio Amsterdam niet meer met een strippenkaart reizen. Op de bussen en trams van Arriva, Connexxion en GVB reist u dan met een opgeladen OV-chipkaart. Heeft u geen OV-chipkaart of bent u vergeten uw kaart mee te nemen? Geen punt, u koopt dan gewoon een los kaartje in de trams of bussen van GVB, Arriva of Connexxion. Per 28 mei stopt de verkoop van de strippenkaart in de regio Amsterdam.

Zorg voor voldoende saldo
• Kies voor ‘automatisch opladen’ en uw kaart laadt automatisch op met € 10, € 20, of € 50, zodra het saldo op uw kaart onder € 5 komt. Het door u gekozen bedrag wordt van uw betaalrekening op uw chipkaart overgeschreven. Handig, want zo heeft u altijd voldoende saldo.
• Saldo voor uw OV-chipkaart kunt u kopen en laden bij oplaadautomaten op stations, in de bussen van Connexxion of bij diverse tabaks- en gemakwinkels.
• Via deze website kunt u saldo bestellen. Voordat u gaat reizen laadt u het saldo op uw OV-chipkaart bij een ophaalautomaten.
Meer informatie over automatisch opladen
Kijk waar u uw OV-chipkaart kunt opladen bij u in de buurt
Online saldo bestellen

Vergeet nooit uit te checken!
Als u op saldo reist, wordt bij het inchecken een instaptarief van € 4,- van uw saldo afgeschreven. Bij het uitchecken wordt het instaptarief, minus uw ritprijs, teruggestort. Wanneer u vergeet uit te checken zal het instaptarief van € 4,- niet worden teruggestort. U bent dan het hele instaptarief kwijt voor de rit. Vergeet daarom nooit uit te checken!

Bent u abonnementhouder?
Reist u met een papieren abonnement in of naar de regio Amsterdam? Dan kunt u hiermee blijven reizen. Vanaf 28 mei 2010 worden in de regio Amsterdam geen papieren abonnementen meer verkocht. De verkoopmogelijkheden voor OV-chipkaart abonnementen zijn inmiddels uitgebreid. U kunt uw nieuwe abonnement kopen bij o.a. de verkoop- en oplaadautomaten bij de tabaks- en gemakwinkels. Met de adresvinder op deze website zoekt u naar een oplaad- en ophaalautomaat bij u in de buurt.
Let op! Ook reizigers met een abonnement op de OV-chipkaart moeten altijd in- en uitchecken.
Zoek een oplaad- en ophaalautomaat bij u in de buurt

OV-chipkaart in het kort
• Laad uw OV-chipkaart op, voordat u gaat reizen.
• Geen opgeladen kaart? Koop een los kaartje in bus of tram.
• Ook abonnementhouders en studenten checken in en uit.
• Zonder check-in riskeert u een boete.
• Check uit zodra u de uitstaphalte nadert.

Instructiefilms
Bekijk de filmpjes om te zien hoe de OV-chipkaart werkt.

Zie ook
www.arriva.nl
www.connexxion.nl
www.gvb.nl