Transactieoverzicht

Het online transactieoverzicht is een overzicht van de reizen en transacties die u met uw persoonlijke of anonieme OV-chipkaart gemaakt heeft. Alle OV-bedrijven in Nederland doen mee aan dit overzicht. U kunt dit overzicht gebruiken om reiskosten te declareren bij uw werkgever of voor uw belastingaangifte. Het gebruik van het online transactieoverzicht met een Bedrijvenkaart is niet mogelijk.

Online transactieoverzicht eenmalig aanvragen

Om gebruik te kunnen maken van het overzicht, vraagt u eenmalig het transactieoverzicht aan. U kunt dit gelijk doen als u zich aanmeldt voor een Mijn OV-chipkaartaccount en uw kaart heeft toegevoegd.  

Wanneer zijn transacties zichtbaar?

Vanaf de dag nadat u het online transactieoverzicht heeft aangevraagd, worden transacties getoond. U ziet dus geen transacties van reizen die u gemaakt heeft voordat u het overzicht heeft aangevraagd.

Tip: stel ook uw privacyinstelling in zodat u haltes, stations en productnamen ziet bij uw transacties.

Maximaal 18 maanden historie

Vanaf het moment dat u het online transactieoverzicht heeft aangevraagd, wordt maximaal 18 maanden historie opgebouwd.

(Nog) geen transacties

Het kan voorkomen dat het OV-bedrijf waarmee u gereisd heeft (nog) geen transacties heeft doorgestuurd, bijvoorbeeld wanneer er werkzaamheden zijn aan het systeem. In dat geval wordt uw online transactieoverzicht niet (volledig) gevuld of later gevuld.

Maak zelf uw declaratieoverzicht

U kunt zelf aanvinken welke transacties u terug wilt zien in een declaratieoverzicht. Voor bijvoorbeeld uw werkgever of de Belastingdienst. U leest hier meer hoe u een declaratieoverzicht maakt of bekijk de uitleg en het voorbeeld van het online transactieoverzicht (pdf).

Ga naar het online transactieoverzicht

Zie ook

Vragen en antwoorden over het online transactieoverzicht
Vragen en antwoorden over Mijn OV-chipkaart