Mijn OV-reishistorie

De online OV-reishistorie is een overzicht van de reizen en transacties die u met uw persoonlijke of anonieme OV-chipkaart gemaakt heeft. Alle OV-bedrijven in Nederland doen mee aan dit overzicht. U kunt dit overzicht gebruiken om reiskosten te declareren bij uw werkgever of voor uw belastingaangifte. Het gebruik van het online transactieoverzicht met een Bedrijvenkaart is niet mogelijk.

Online aanmelden voor OV-reishistorie 

Om gebruik te kunnen maken van het overzicht, meldt u zich eenmalig aan. U kunt dit gelijk doen als u zich aanmeldt voor een Mijn OV-chipkaartaccount en uw kaart heeft toegevoegd.  

Wanneer zijn transacties zichtbaar?

De dag nadat u zich heeft aangemeld voor OV reishistorie, worden transacties getoond. U ziet dus geen transacties van reizen die u gemaakt heeft voordat u het overzicht heeft aangevraagd.

Tip: stel ook uw privacyinstelling in zodat u haltes, stations en productnamen ziet bij uw transacties.

Maximaal 18 maanden historie

Uw gegevens worden maximaal 18 maanden door ons bewaard. Gegevens van reizen/transacties die voor het aanvragen zijn gemaakt, zijn niet vastgelegd en om die reden niet meer te tonen.

(Nog) geen transacties

Het kan voorkomen dat het OV-bedrijf waarmee u gereisd heeft (nog) geen transacties heeft doorgestuurd, bijvoorbeeld wanneer er werkzaamheden zijn aan het systeem. In dat geval wordt uw OV-reishistorie niet (volledig) gevuld of later gevuld.

Maak zelf uw declaratieoverzicht

U kunt zelf aanvinken welke transacties u terug wilt zien in een declaratieoverzicht. Voor bijvoorbeeld uw werkgever of de Belastingdienst. U leest hier meer hoe u een declaratieoverzicht maakt of bekijk de uitleg en het voorbeeld van de OV-reishistorie (pdf).

Ga naar de OV-reishistorie

Zie ook

Vragen en antwoorden over de OV-reishistorie
Vragen en antwoorden over Mijn OV-chipkaart