Welke kaart past bij u

Ontdek de voordelen van verschillende OV-chipkaarten en kies een kaart die het best past bij uw reisgedrag.

Persoonlijke OV-chipkaart

Als u vaak met het openbaar vervoer reist dan is de persoonlijke OV-chipkaart handig. U kunt er verschillende reisproducten tegelijk op zetten en ook gebruik maken van abonnementen en leeftijdskorting. Alles op één kaart.

Meer informatie over de persoonlijke OV-chipkaart
Persoonlijke OV-chipkaart aanvragen 

Anonieme OV-chipkaart

De anonieme kaart is niet aan een persoon verbonden. U kunt dus geen abonnementen op de kaart zetten. De anonieme kaart kunt u wel met meer mensen gebruiken, alleen niet tegelijkertijd. Erg handig voor een gezin.

Meer informatie over de anonieme OV-chipkaart
Verkooppunten voor anonieme OV-chipkaart

Eenmalige chipkaart

Bij een aantal OV-bedrijven kunt u straks nog éénmalige chipkaarten kopen. Hiermee bent u meestal duurder uit. Informeer daarover bij uw OV-bedrijf.

Misschien heeft u al wel een OV-chipkaart

Het kan best zijn dat u al een OV-chipkaart heeft. Zo zijn de meeste abonnementen en kortingskaarten van de NS ook bruikbaar als OV-chipkaart. U hoeft er dan dus niet eentje aan te vragen. Kijk op uw NS-kaart of het OV-chipkaart-logo erop staat.

Zakelijke OV-chipkaart

Sinds kort is er een derde type OV-chipkaart, de zakelijke OV-chipkaart. Deze kaart wordt aangeboden door Bedrijvenkaartaanbieders aan medewerkers van bedrijven. Heeft u een zakelijke OV-chipkaart en heeft u vragen, neem dan contact op met uw Bedrijvenkaartaanbieder. De contactgegevens vindt u op de voorkant van uw kaart.
Bent u geinteresseerd in een zakelijke OV-chipkaart voor uw organisatie, neem dan contact op met één van de Bedrijvenkaartaanbieders. Kijk hier voor een overzicht van alle aanbieders van zakelijke OV-chipkaarten.