Persoonlijke OV-chipkaart

Als u vaak reist met het openbaar vervoer dan is de persoonlijke OV-chipkaart waarschijnlijk handig voor u.

  • u kunt persoonsgebonden reisproducten zoals een maandabonnement, een trajectkaart of een busabonnement op de kaart zetten.
  • u profiteert automatisch van leeftijdskorting als u op saldo reist. Op de dag dat u 65 wordt, reist u met korting. Daar hoeft u niets voor te doen. Bij NS gaat dit anders. Lees meer over reizen met leeftijdskorting bij NS met keuzedagen of Kids Vrij abonnement. (nieuwe vensters)
  • u kunt gebruikmaken van Automatisch opladen zodat u altijd voldoende saldo op uw kaart hebt staan.
  • u kunt uw reisgegevens online inzien via Mijn OV-chipkaart en kunt heel gemakkelijk een reiskostendeclaratie printen voor uw werkgever.
  • bij diefstal of verlies kunt u uw kaart laten blokkeren om misbruik tegen te gaan.
  • vijf jaar geldig.

Online aanvragen

U kunt op deze website een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen. U heeft hiervoor een digitale foto nodig en u betaalt via iDEAL. De persoonlijke OV-chipkaart kost € 7,50.
Persoonlijke OV-chipkaart aanvragen

Papieren aanvraagformulier

Kunt of wilt u uw persoonlijke OV-chipkaart niet online aanvragen, dan kunt u bij de balies van OV-bedrijven een papieren aanvraagformulier voor een persoonlijke OV-chipkaart halen. Het verwerken van het formulier zorgt voor extra handelingen, zoals het invoeren van uw gegevens in onze systemen. Daarom betaalt u bij een papieren aanvraagformulier een toeslag  van € 3.
Servicebalies bij u in de buurt

Zakelijke OV-chipkaart

Deze zakelijke OV-chipkaart wordt aangeboden door Bedrijvenkaartaanbieders aan medewerkers van bedrijven. Heeft u een zakelijke OV-chipkaart en heeft u vragen, neem dan contact op met uw Bedrijvenkaartaanbieder. De contactgegevens vindt u op de voorkant van uw kaart.
Bent u geïnteresseerd in een zakelijke OV-chipkaart voor uw organisatie, neem dan contact op met één van de Bedrijvenkaartaanbieders. Kijk hier voor een overzicht van alle aanbieders van zakelijke OV-chipkaarten.