© Translink 2020

Translink is in 2001 opgericht om het nationale OV-chipkaartsysteem voor het openbaar vervoer te realiseren. Translink is verantwoordelijk voor de integraliteit van het gehele systeem en voor de uitgifte van de OV-chipkaart, die nodig is om van het betaalsysteem gebruik te kunnen maken.

Twee miljard transacties

Inmiddels is Translink is al ruim 15 jaar de verbindende kracht achter de OV-chipkaart en verwerkt Translink zo’n 2 miljard reizen (en bijbehorende financiële transacties) per jaar. En met de schat aan kennis, ervaring en data die Translink daarmee heeft opgebouwd, werkt Translink met hart en ziel aan innovaties, zoals betalen met je bankpas of smartphone. Want zorgeloos op reis, dat wil toch iedereen!

Uniek verbond

Alle openbaarvervoerbedrijven zijn sinds 1 januari 2016 lid van de Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven en zijn gezamenlijk eigenaar van Translink. Een duurzaam en uniek verbond van alle openbaar vervoerders in Nederland. De Coöperatie wil het betalingsverkeer in het openbaar vervoer met vereende krachten beter, sneller en goedkoper maken. Dat betekent samen werken aan vernieuwing en kostenverlaging tegelijkertijd, voor alle reizigers in Nederland. Want of het nu gaat om forensen, studenten, recreatieve reizigers of toeristen, Translink is er voor iedereen.

Contact

Stationsplein 151-157

3818 LE Amersfoort

033-467 20 00

www.translink.nl

KVK 30177126