© TLS 2017

Trans Link Systems (TLS) is speciaal opgericht om het nationale OV-chipkaartsysteem voor het openbaar vervoer te realiseren. Uitgangspunt hierbij is dat alle Nederlandse vervoerders kunnen worden aangesloten op het systeem.

Trans Link Systems is in 2001 opgericht door Connexxion, GVB (Amsterdam), HTM (Den Haag), de Nederlandse Spoorwegen en de RET (Rotterdam). Samen verzorgen deze vervoerders ruim 80% van het openbaar vervoer in Nederland. Trans Link Systems werkt ook samen met de overige vervoerders.

Nationale en regionale vervoerders zijn niet de enige partijen die bij de ontwikkeling van het nieuwe systeem zijn betrokken. De Rijksoverheid, de provincies, grote gemeenten en verschillende belangenorganisaties hebben een rol bij de introductie van de OV-chipkaart in Nederland.

Trans Link Systems is verantwoordelijk voor de integraliteit van het gehele systeem en voor de uitgifte van de OV-chipkaart, die nodig is om van het betaalsysteem gebruik te kunnen maken. Meer informatie over Trans Link Systems vind je op www.translink.nl